top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תאמי אלגמיס

עור רגיש מאוד

מחצית מהאוכלוסייה יחוו פעם אחת בחייהם מצב שעורם רגיש. יש שני סוגים של עור רגיש: מצב מולד (וסביר להניח גנטי) והשני הוא מצב נרכש.


במצב הנרכש, יש פגיעה בשכבת השומן הטבעית של העור ופגיעה זו עלולה להגרם מחשיפה ממושכת לרעלים, כימיקלים, זיהום אוויר, תרופות מסוימות, חשיפה מוגזמת לשמש וחשיפות חוזרות לקרינה חזקה, ממכשיר רנטגן למשל.

גורמים נוספים שבהם העור הופך רגיש: סטרס, שינויים במזג האוויר ושינויים הורמונליים- גיל ההתבגרות, הריון וגיל המעבר.


גם איפור, מוצרי ניקיון, מוצרי טיפוח ובשמים עלולים להכיל חומרים מלאכותיים, לגרום לגירויים ולרגישות בעור.

מי שמכיר אותי יודע שאני מגיעה מהעולם ההוליסטי ומוכרחה להביא את נקודת המבט שלי לכאן:

מבחינת גוף נפש, העור מפריד בין האדם לעולם ותוחם את גבולות הגוף. העור מרגיש ומגיב לסביבה. הוא איבר החישה הגדול ביותר בגוף - מפוזרים עליו קצות עצבים רבים.


המראה של העור הוא ביטוי למפגש של האדם עם העולם. אותו מפגש ישתקף על פני העור.

עור יבש יכול לשקף חוסר זרימה בקשר עם אדם קרוב ועייפות מהקשר.

עור שומני יכול לשקף תחושה של בלבול עם החוץ, טביעה לתוך האחר, כמו שקורה בגיל ההתבגרות שהגבולות לא לגמרי בהירים. עור שומני יכול לשקף גם חוסר ביטחון וקושי לבטא תחושות באינטראקציה חברתית.

אקנה יכול לשקף קונפליקט/ים בין העולם הפנימי של האדם לעולם החיצוני.

עור דהוי, עייף יכול לשקף חוסר הקשבה של האדם לעצמו ובעקבות זאת שחיקה מתמשכת.


אז מה עושים?


מחפשים פעילות שתעזור לנו לחקור את הרגשות שלנו: מדיטציה, ציור, טיפול מה שאתם רואים לנכון ומתחברים אליו. השאיפה היא לתת מקום ולהיות בקשר עם הרגשות שלנו ולבטא את הרצונות שלנו.

עור רגיש דורש טיפול עדין.


מבחינה חיצונית: שומרים על שכבת ההגנה הטבעית של העור. במידה ואתם חשים גירוי בעור נסו לחשוב האם החלפתם לאחרונה אבקת כביסה, סבון, מוצרי ניקוי, בושם, איפור או מוצרי טיפוח. אולי אחד מהמוצרים מגרה את עורכם.


ניקוי של העור לעיתים קרובות עלול לפגוע בשכבת ההגנה הטבעית של העור, במידה ואתם לא עובדים בשדה וחוזרים הבייתה מטונפים, אין צורך לסבן את הגוף כל יום. מספיק לסבן את בית השחי, המפשעות וכפות הרגליים באופן יומיומי. כך גם תשמרו על הוויטמין D שעל עורכם ולא תפגעו בספיגה שלו. לגבי ניקוי עור הפנים- אני ממליצה רק בערב. המנעו מפילינג ומגילוח ללא הגנה.


חשוב להקפיד על תזונה מאוזנת, לא לפחד משומנים טובים: אגוזים, שקדים, זרעים טבעיים, טחינה, אבוקדו ושקדייה. הקפידו על שתייה מספקת ומירחו מוצרים עדינים וטבעיים כדי לשמור על העור.


אילו שמנים מטיבים עם עור רגיש?


שמנים צמחיים בכבישה קרה: שמן אבוקדו, שמן חוחובה, שמן מקדמיה, שמן שומשום, חמאת שיאה, שמן שקדים- כדאי אורגני, שמן נר הלילה ושמן קלנדולה.


שמנים אתריים: קמומיל גרמני (בבונג), הליקריסום, ורד, גרניום, וניל, יסמין, לבונה, לבנדר, נרולי ותפוז. חשוב חשוב לוודא שאתם קונים שמן איכותי, טהור ו 100% טבעי.


תמיד אפשר למרוח אלוורה להרגעה. ממליצה לאנשים עם עור רגיש שיחזיקו עציץ אלוורה בבית.

הכי כיף לשים עלה במקרר ואז לפתוח אותו למרוח על העור.

בנוסף, ממליצה גם למרוח מסכת חימר לבן כפעם-פעמיים בשבוע.


אני כאן להתייעצות, כל שאלה אל תהססו לפנות.

מאחלת לנו עור מאוזן, מוגן וחיוני,


מיס אלגמיס.


79 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

עושים סדר

Comments


bottom of page